Foto bij Verwijderde sms- en WhatsApp-berichten

Verwijderde sms- en WhatsApp-berichten

Heeft u vermoedens van fraude door een (ex-)medewerker? Of is een onderzoek naar verwijderde GSM berichten in een ander geval van belang?

Justio kan als onderdeel van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V. een onderzoek voor u instellen naar verwijderde berichten en geschiedenis.  

In diverse omstandigheden kan een onderzoek naar verwijderde sms-of  WhatsAppberichten helpen bij waarheidsvinding. Zo komt het voor dat bedrijven gedupeerd zijn door (ex-)werknemers waarbij dit kon worden aangetoond door onderzoek aan de bedrijfstelefoon te verrichten.

Ook komt het voor dat sprake is van bedreiging of intimidatie. De reactie van ontvangers is vaak om het betreffende bericht of de meegestuurde foto te verwijderen en er zodoende niet opnieuw mee geconfronteerd te hoeven worden. Echter, deze berichten en media kunnen van groot belang zijn bij het opsporen van de verzender of in een eventuele juridische procedure.

Van meer dan 10.000 types telefoons zijn wij in staat om met behulp van specialistische apparatuur en software inzicht te krijgen in de gegevenshistorie. Dit betreft:

- WhatsApp gesprekken

- Sms-berichten

- Telefooncontacten & belgeschiedenis

- E-mails & internethistorie

- Foto’s video’s

- Gps-gegevens & locatiegegevens

Mobiele telefoons zijn in veel gevallen tegenwoordig mini-computers. Dit betekent dat er een schat aan data en dus informatie staat op de telefoons. Zelfs als die verwijderd is. Want ‘verwijderen’ of ‘wissen’ betekent lang niet altijd dat de betreffende informatie ook echt uit de telefoon is verdwenen.

Het onderzoeken van een telefoon en de daarbij behorende data gebeurt geheel conform forensische richtlijnen. Zo wordt voor het uitlezen en onderzoeken een kopie gemaakt van het geheugen van de telefoon zodat aan de telefoon zelf geen wijzigingen toegebracht. Dit is van belang in een eventuele rechtszaak. Er kan dan immers niet meer gesteld worden dat de informatie die van belang is in casu pas later –en door anderen dan degene tegen wie de verdenkingen zijn gericht- is verstuurd en gewist waardoor de zaak ineens een stuk minder sterk zou zijn.

Van de bevindingen wordt een rechtsgeldig rapport opgemaakt, welke is in te brengen als bewijsmateriaal in een eventuele gerechtelijke procedure.

Wilt u een onderzoek naar verwijderde gegevens sms- of WhattsApp-berichten laten uitvoeren door Justio of wilt u meer informatie hierover, neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

 

 

 

 

    

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: