Foto bij DNA onderzoek

DNA onderzoek

Middels DNA-onderzoek achterhalen wie de afzender is van de anonieme brieven? Of met behulp van DNA-onderzoek de fraudeur identificeren? Een DNA-onderzoek kan leiden tot snelle en betrouwbare oplossing in uw zoektocht naar de waarheid. 

Waar DNA-onderzoek, zeker in het strafrecht inmiddels niet meer is weg te denken, wordt DNA-onderzoek relatief gezien nog maar weinig toegepast in het civiele recht. Ook denken veel ondernemingen en/of particulieren niet direct aan de mogelijkheden die een DNA-onderzoek kan bieden.

De ervaring leert daarentegen dat een DNA-onderzoek een bijzonder effectief middel kan zijn om de waarheid te achterhalen. Juist om die reden past Justio in samenwerking met het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau voor haar klanten al sinds geruime DNA-onderzoek toe.

De DNA-onderzoeken die Justio en het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau voor haar klanten uitvoeren worden verricht door erkende deskundigen in geaccrediteerde laboratoria, zodat u de onderzoeksrapportase indien nodig kunt indienen als rechtsgeldig bewijs in gerechtelijke procedures.

Een duidelijk voorbeeld op welke wijze DNA-onderzoek kan leiden tot het achterhalen van de waarheid leest u in de casus ‘DNA-onderzoek naar anonieme brieven’. U leest in deze casus hoe een ‘stalkingszaak’ met behulp van een DNA-onderzoek is opgelost. De zus van onze opdrachtgever bleek de stalker te zijn. Opzienbarend aan deze casus is dat een DNA-verwantschapsonderzoek de basis legde voor de ontrafeling.

Indien u gebruik wenst te maken van onze expertise op het gebied van DNA-onderzoek wordt in overleg met de forensisch adviseur uw casus besproken. U ontvangt voorafgaand aan het onderzoek inzicht in de onderzoeksmogelijkheden en de kosten. DNA-onderzoek is namelijk een specialistische tak van sport.

Wanneer u het onderzoeksmateriaal aan ons ter beschikking heeft gesteld of ons de opdracht heeft gegeven om het DNA-materiaal veilig te stellen bedraagt de levertijd voor het uitvoeren van het DNA-onderzoek en het opstellen van een onderzoeksrapportage ongeveer twee tot vier weken. De onderzoeksrapport kunt u vanzelfsprekend gebruiken als bewijsmateriaal in civiel- of strafrechtelijke procedures.

Heeft u vragen of wilt u een beroep op ons doen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035 - 8200347 of e-mail uw vraag naar info@justio.nl.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: