Foto bij Handtekeningonderzoek

Handtekeningonderzoek

Staat uw handtekening zonder uw medeweten onder een contract? Twijfelt u aan de echtheid van een handtekening op een document? Vermoedt u dat uw handtekening is nagebootst? Kortom: wordt de echtheid van een handtekening betwist? Handtekening onderzoek kan hierover duidelijkheid geven.

Een handschriftdeskundige kan onder anderen door de documenten te onderzoeken en handtekeningen te vergelijken met referentiemateriaal aantonen of een handtekening al dan niet echt is, oftewel authentiek, is. Wanneer een handtekening, die onder bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst staat, betwist wordt, kan deze vergeleken worden met een eerder geplaatste handtekening. Onderzoek kan uitwijzen of een handtekening afkomstig van een ander document, gekopieerd, geknipt en geplakt is onder de vaststellingsovereenkomst.

Ook indien uw handtekening onder een akte van geldlening staat terwijl u ontkent of zich niet kunt herinneren dat u deze zelf heeft geplaatst, kan onderzoek door een handschriftdeskundige uitkomst bieden. Door de handtekening op onder meer de hellingshoek, aanzet en schrijfsnelheid te bestuderen kan een deskundige uitspraken doen over de mate van waarschijnlijkheid dat deze is nagebootst.

Indien u niet alleen wilt kunnen aantonen dat de handtekening is vervalst maar ook wie hiervoor verantwoordelijk is, is naast een forensisch (handtekening)onderzoek, dat zich specifiek richt op de technische aspecten van een zaak, tevens een tactisch onderzoek nodig.

Justio kan, als onderdeel van het NFO, voor u een onderzoek instellen dat zich richt op het verkrijgen van het antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor de gefalsificeerde handtekening. Door klassieke recherchemethodieken te combineren met de nieuwste forensische technieken zijn wij in staat de benodigde bewijzen langs objectieve maatstaven vast te leggen en te leveren.

Een door Justio opgesteld rapport is rechtsgeldig en derhalve in te brengen als bewijsmateriaal in een eventuele gerechtelijke procedure.

Wenst u een meer informatie omtrent een handtekeningonderzoek door Justio of wilt u een beroep op ons doen, neem dan contact op maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: