Foto bij Alimentatieonderzoek

Alimentatieonderzoek

Betaalt u partneralimentatie en vermoedt u dat dit onterecht is omdat uw ex-partner een nieuwe relatie heeft? Of is de financiële situatie van uw ex-partner veranderd door bijvoorbeeld neveninkomsten? In dergelijke gevallen vervalt mogelijk uw alimentatieplicht.

Echtscheidingen zijn al vervelend genoeg maar kennen vaak ook nog een nasleep in de vorm van alimentatie, niet alleen voor kinderen maar ook voor de ex-partner. Wanneer één van de ‘partijen’ niet genoeg inkomsten heeft om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien dan kan de rechter de andere partij verplichten tot het betalen van alimentatie. Ook de hoogte van het bedrag wordt door de rechter bepaald.

De beslissingen zijn gebaseerd op een aantal factoren waaronder uiteraard de financiële situatie van de alimentatiegerechtigde. Deze blijkt in de praktijk toch vaak een stuk rooskleuriger te zijn dan men de rechter voorhield. Verzwegen neveninkomsten of een nieuwe relatie zijn de meest voorkomende voorbeelden.

In onder meer deze gevallen wordt zodoende misbruik gemaakt van het recht op alimentatie. Immers, wanneer deze feiten  bekend zouden zijn, zou mogelijk dat recht komen te vervallen. Maar om als alimentatieplichtige de rechter te bewegen de alimentatieplicht op te heffen, of het bedrag te verlagen, zijn vermoedens niet genoeg. U zult hiervoor bewijzen moeten overleggen.

Het komt ook voor dat de alimentatieplichtige zelf inkomsten verzwijgt om een lager bedrag –of helemaal niets- te hoeven betalen. En soms gaat iemand zo ver in het ontduiken van de alimentatieplicht dat hij of zij verhuist –bijvoorbeeld bij een nieuwe partner intrekt- en vervolgens onvindbaar is.

Justio kan door middel van traditioneel, doelgericht en tactisch recherchekundig onderzoek relevant bewijsmateriaal vergaren. Waar nodig kan tevens een beroep worden gedaan op de forensische expertise binnen het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau. Door de diverse onderzoeksmethodieken te combineren kan effectiever gewerkt worden en komen de rechercheurs vaak relatief snel tot het beoogde resultaat, namelijk de vaststelling van uw vermoedens.

Enkele voorbeelden van onderzoek zijn bijvoorbeeld observeren van de persoon in kwestie en het verhoren van getuigen. Daarbij valt te denken aan collega’s of vrienden. Tevens kan onderzoek aan diverse (open) bronnen zoals social media en kadasteronderzoek aanwijzingen en/of bewijzen opleveren.

Ook wanneer uw ex-partner onvindbaar is kunnen wij u van dienst zijn aangezien Justio breed gespecialiseerd is in onder meer het opsporen van vermiste personen.

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op Justio, aarzel dan niet om contact op te nemen. U kunt hiervoor bellen met 035-8200347 of een e-mail sturen naar info@justio.nl.

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: