Foto bij Onderzoek naar verborgen afluisterapparatuur

Onderzoek naar verborgen afluisterapparatuur

Vermoedt u dat binnen uw bedrijf afluisterapparatuur of andere spyware is geplaatst? Wilt u er zeker van zijn dat uw kantoor en auto vrij zijn van afluisterapparatuur? Of verdenkt u iemand van het plaatsen van afluisterapparatuur in uw woning of auto?

Justio B.V. kan als onderdeel van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V. een onderzoek instellen naar de ruimtes waarin de verborgen afluisterapparatuur zich zou kunnen bevinden en wie hiervoor verantwoordelijk is.

Onze TSCM-deskundigen maken tijdens deze onderzoeken gebruik van specialistische apparatuur waarmee zij de ruimtes systematisch ‘sweepen’. Zo zorgt de Eskan Ranger 3 ervoor dat apparaten worden ‘getriggerd’ om signalen af te geven en detecteert de Non-Linear Junction Detector (NLJD) elektrische straling waarna apparatuur een signaal terugstuurt en de NLJD ‘aanslaat’. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden om verborgen afluisterapparatuur te detecteren.

Als advocaat wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u gesprekken met uw cliënt zonder vrees voor afluisterapparatuur op uw kantoor kunt voeren. Om die reden kan een preventief onderzoek naar verborgen afluister apparatuur verstandig zijn.

Dit geldt ook in het geval van bijvoorbeeld vergaderingen waarbij u geen risico wilt lopen dat bedrijfsgevoelige informatie wordt opgenomen en doorgespeeld aan de concurrent of media.

Een andere situatie waarin een dergelijk onderzoek uitkomst kan bieden is wanneer u iemand ervan verdenkt dat hij of zij verborgen afluisterapparatuur heeft geplaatst in uw woning. Het kan dan gaan om een wantrouwige partner of een rancuneuze ex-partner maar ook in andere situaties kan het zijn dat uw vermoedens juist zijn.

In combinatie met een tactisch onderzoek door onze rechercheurs kan de verantwoordelijke achterhaald worden.

Van onze bevindingen wordt een rechtsgeldig rapport opgesteld dat als bewijsmateriaal is in te brengen tijdens een eventuele juridische procedure

Wilt u meer weten over een onderzoek naar verborgen afluisterapparatuur of wilt u een onderzoek laten instellen, neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: