Foto bij Bedrijfsfraude

Bedrijfsfraude

Vermoedt u diefstal in uw organisatie? Hebt u redenen om aan te nemen dat werknemers goederen stelen? Of wenst u een objectief maar doelgericht onderzoek naar mogelijke bedrijfsfraude?

Fraude is voor ondernemers een veel voorkomend probleem. Bijna de helft van de ondernemers geven te kennen het afgelopen jaar getroffen te zijn door interne diefstal. Bedrijfsfraude kost een onderneming geld en zorgt veelal voor onrust op de werkvloer en een negatieve sfeer in de organisatie.

Justio, is als onderdeel van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau, gespecialiseerd in fraude onderzoek. Door klassieke recherche technieken in combinatie met de nieuwste forensische onderzoekstechnieken in te zetten kan op een doelgerichte en efficiënte manier onderzoek worden verricht naar degene die verantwoordelijk is voor de bedrijfsfraude/bedrijfsdiefstal.

Bij het onderzoeken van bedrijfsraude maakt Justio onder meer gebruik van de volgende onderzoeksmethoden: observatie, verborgen camera’s, digitaal onderzoek, vingerafdruk onderzoek, DNA-onderzoek, handschrift onderzoek, administratie onderzoek en confronterende interviews. Ook een personeelsscreening behoort tot de mogelijkheden. Bij de keuze voor een onderzoekstechniek nemen wij vanzelfsprekend de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit in acht.

Indien de bedrijfsdiefstal/bedrijfsfraude wordt bewezen legt Justio de toedracht, aard en omvang van de bedrijfsdiefstal/bedrijfsraude vast in een onderzoeksrapportage. Doordat het fraude onderzoek conform de (forensische) richtlijnen door erkende deskundigen/rechercheurs  wordt verricht kunt u onze onderzoeksresultaten gebruiken in uw juridische procedures. Door de werkwijze die Justio hanteert is de kans ook aanzienlijk dat u de door Justio gemaakte kosten kunt verhalen op de dader (klik hier voor meer informatie over het verhalen van onderzoekskosten).

De wet biedt daarnaast de mogelijkheid om een frauduleuze werknemer  ontslag op staande voet aan te zeggen. Dit is echter in de praktijk voor de werkgever niet altijd zonder risico. In artikel 7:677 van het Burgerlijk Wetboek wordt het de werkgever toegestaan om een werknemer om een dringende reden te ontslaan. Echter zijn hieraan voorwaarden verbonden. Indien gewenst kan Justio u, in samenwerking met een arbeidsrechtadvocaat, ook hierover adviseren.

Kortom, bent u opzoek naar een erkend onderzoeksureau om bedrijfsfraude/ bedrijfsdiefstal te bewijzen? Neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: