Foto bij Screening personeel

Screening personeel

Is personeelsscreening voor uw bedrijf essentieel? Of twijfelt u (bij nader inzien) aan de authenticiteit van documenten zoals bijvoorbeeld het CV of diploma’s van een (aankomend) medewerker? Om het risico op fraude of andere misstanden te beperken kan personeelsscreening als preventieve maatregel worden ingezet.

Derving als gevolg van diefstal en fraude is een veelvoorkomend probleem in met name het MKB maar ook –of misschien wel juíst- bij grotere bedrijven. Wanneer een medewerker eenmaal betrapt is op diefstal of bedrijfsfraude is het gevolg meestal ontslagaanzegging. Een volgende werkgever is vaak niet op de hoogte van (de reden van) het ontslag van de potentiële kandidaat. Deze zal hier vermoedelijk niet vrijwillig openheid van zaken over geven en zal vaak ook verzwijgen wie zijn of haar vorige werkgever was.

Door middel van een pre-employment screening kunnen dergelijke feiten aan het licht worden gebracht zodat uw bedrijf het risico van herhaling kan verkleinen of vermijden. Ook een in-employmentonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt het personeel gescreend dat reeds in dienst is. Dit kan zijn omdat u het vermoeden heeft van diefstal of bedrijfsfraude maar het kan ook preventief omdat screening niet eerder –ten tijde dat het betreffende personeel in dienst trad- heeft plaatsgevonden.

Afhankelijk van uw wensen kan Justio op diverse gebieden onderzoek verrichten. Dit kan variëren van een relatief simpele CV-check tot een dieptescreening die zich onder meer richt op arbeidsverledens en antecedenten.

Door toepassing van klassieke recherche technieken en het inzetten van de nieuwste forensische onderzoeksmethoden kan op uitermate efficiënte wijze onderzoek verricht worden door onze rechercheurs en forensisch onderzoekers.

Van de onderzoeksresultaten zal een rapport worden opgesteld. Dit rapport zal eerst worden voorgelegd aan betrokkene en daarna –indien nog van toepassing- aan u worden overlegd.

Wilt u een personeelsscreening door Justio laten verrichten of heeft u overige vragen omtrent dit onderzoek, neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.  

 

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: