Foto bij Beeldonderzoek

Beeldonderzoek

Is een verdacht persoon op (beveiligings)camera’s vastgelegd tijdens een inbraak maar zijn de beelden onscherp? Of is het kenteken van een verdachte auto niet goed leesbaar op de foto? Beeldonderzoek kan helderheid brengen.

Het komt steeds vaker voor dat verdachten van bijvoorbeeld inbraak, vernieling of brandstichting op camera wordt vastgelegd. En wanneer er gebruik wordt gemaakt van een auto is deze nogal eens op een fotocamera of smartphone van een getuige terug te vinden. Ook wanneer sprake is van diefstal door medewerkers binnen een bedrijf zijn daar soms camerabeelden van. Echter in veel gevallen is de kwaliteit van de beelden te slecht is om daar iets uit op te maken.

Forensisch beeldonderzoek kan dan uitkomst bieden. Onze experts zijn gespecialiseerd in het opwaarderen van foto- en videobeelden. Zo kan bijvoorbeeld na het opwaarderen het merk of kenteken van de auto zichtbaar zijn, of een eerder onleesbare slogan. Tevens kunnen de experts iets zeggen over de vermoedelijke lengte van de verdachte persoon. Hierdoor kan een eventueel tactisch onderzoek gerichter worden uitgevoerd.

Naast het opwaarderen van beelden kunnen ook gewiste bestanden teruggehaald worden. Wanneer een medewerker verdacht wordt van bedrijfsfraude zoals lekken is het verstandig de bedrijfstelefoon aan een onderzoek te onderwerpen. Vaak zijn de bestanden dan wel gewist maar dit betekent niet dat ze verdwenen zijn. Door toepassing van specialistische forensische onderzoeksmethoden kunnen deze bestanden weer inzichtelijk worden gemaakt.

Justio beschikt met een breed scala aan forensisch deskundigen over ruime kennis en expertise om een dergelijk onderzoek voor u uit te voeren. Door toepassing van de nieuwste forensische technieken in combinatie met klassieke recherchemethoden kan langs objectieve maatstaven de verantwoordelijke letterlijk en figuurlijk in beeld worden gebracht.

Van het onderzoek wordt een rechtsgeldig rapport opgesteld welke u kunt inbrengen als bewijsmateriaal in eventuele gerechtelijke procedures.

Wilt u meer weten over beeldonderzoek of een beroep doen op Justio, neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intake gesprek.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: