Foto bij Opsporen vermiste personen

Opsporen vermiste personen

Is de persoon op wie u een vordering heeft verdwenen? Is uw ex-partner onvindbaar om zich zo aan de alimentatieplicht te onttrekken? Wordt een dierbare van u vermist maar kan de politie geen actie ondernemen?

Er zijn diverse redenen of oorzaken voor de verdwijning of vermissing van een persoon. In sommige gevallen is hij of zij opzettelijk verdwenen om onder aansprakelijkheid, een betaling van schuld of een vordering uit te komen.

Naast deze min of meer vrijwillige vermissingen zijn er ook nog de onvrijwillige vermissingen. Denk aan een kind dat door de niet-gezaghebbende ouder zonder toestemming wordt meegenomen. Of aan een volwassene die zonder verklaarbare reden is verdwenen. In veel gevallen is het een zaak voor politie en justitie om onderzoek te doen naar de vermissing en daarbij de vermiste persoon te traceren. Echter niet in alle gevallen heeft een vermissing prioriteit voor de politie terwijl het dit uiteraard wel heeft voor de naasten van de vermiste persoon.

Justio kan u, als onderdeel van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau, helpen met het traceren van de vermiste(n). Door klassieke recherche technieken in te zetten in combinatie met de nieuwste forensische onderzoekstechnieken kan op doelgerichte en zeer effectieve wijze onderzoek worden verricht ten aanzien van de vermissing.

Bij de door Justio gehanteerde onderzoeksmethodieken moet u denken aan onder meer sporenonderzoek en buurtonderzoek waarbij ook het afnemen van getuigenverklaringen tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast richten wij ons per geval op de mogelijkheden omtrent digitale onderzoeken. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of er peilgegevens zijn van de gsm of auto van de vermiste, of dat uit onderzoek aan de pc aanwijzingen naar voren komen. Ditzelfde geldt voor het uitlezen van beschikbare mobiele telefoons.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een beroep doen op Justio bij het opsporen van een vermiste persoon, neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: