Foto bij Handschriftonderzoek

Handschriftonderzoek

Ontvangt u hatelijke brieven zonder afzender? Heeft uw bedrijf te maken met afpersingsbrieven? Is er gefraudeerd met factueren / bestellijsten? Wanneer teksten handgeschreven zijn kan handschriftonderzoek uitkomst bieden, met als doel om schrijver te identificeren.

Forensisch handschriftonderzoek kan onder meer uitwijzen of verschillende brieven geschreven zijn door één en dezelfde persoon. Bovendien kan het aan de hand van referentiemateriaal (eventueel aangevuld met een schrijfproef) een schrijveridentificatie plaatsvinden. 

Frauderen met handmatig aangemaakte bestel-, inkoop-, afboeklijsten en kwitanties is een veelvoorkomend probleem. Goederen en producten die onrechtmatig worden afgeboekt of bijgeschreven leveren een flinke kostenpost op. Tevens komt het voor dat bedrijven afgeperst worden. Ook hier geldt dat wanneer er aanwijzingen zijn dat een specifiek persoon verantwoordelijk is, referentiemateriaal gebruikt kan worden om te vergelijken met de afpersingsbrieven.

Indien u een handgeschreven brief ontvangt waarin u bedreigd of geïntimideerd wordt en u denkt te weten wie hiervoor verantwoordelijk is dan kan de brief vergeleken worden met bijvoorbeeld de ansichtkaarten die u ontving toen u nog op goede voet stond met deze persoon.

De handschriftdeskundige bestudeert het aangeleverde materiaal nauwkeurig waarbij hij zoekt naar overeenkomsten of verschillen tussen letters en tekens. Deze worden veroorzaakt door onder anderen de aanzet of de hellingshoek. 

Justio kan, als onderdeel van het NFO, een onderzoek instellen dat zich richt op het verkrijgen van een antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor de betreffende feiten. Door klassieke recherchemethodieken te combineren met de nieuwste forensische technieken zijn wij in staat om langs objectieve maatstaven bewijzen vast te leggen en aan te leveren.

Van het onderzoek wordt, indien gewenst, een rechtsgeldig rapport opgesteld welke is in te brengen als bewijsmateriaal in eventuele gerechtelijke procedures.

Wilt u meer weten over een handschriftonderzoek of wenst u een onderzoek door Justio, neem dan contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: