Andere cases van Justio

Internet rechercheren


De bedrijfsleider van een firma geeft Justio de opdracht onderzoek te doen naar de herkomst van de bedreigende en hatelijke e-mails die hij al enkele weken ontvangt. De bedrijfsleider heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de e-mails en wil graag weten wie de afzender is.

De sporen die behoren bij de e-mails worden veiliggesteld en door Justio overgedragen aan het NFO dat het technische onderzoek voor Justio verricht. Het IP-adres levert een globale indicatie op waarna de rechercheurs zich richten op een diepgaand onderzoek in open bronnen en social media. Het IP-adres blijkt te corresponderen met een adres in een dorp waar enkele medewerkers van het bedrijf wonen.

Deze informatie doet het vermoeden rijzen dat de afzender van de e-mails een personeelslid van de firma is. Hierop wordt besloten het bedrijfsnetwerk te doorzoeken met specifieke zoekwoorden die zijn bepaald naar aanleiding van tekstuele analyse van de e-mails waarbij gelet wordt op spel- en taalfouten, typefouten, stijlfouten en woorden die niet frequent voorkomen.

Binnen een dag wisten de rechercheurs van Justio in samenwerking met de deskundigen van het NFO de afzender van de e-mails te achterhalen. Het ging inderdaad om een medewerker van de firma.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: