Andere cases van Justio

Onderzoek van een mobiele telefoon


De bedrijfsleider van een ICT-bedrijf stuit op een ernstig geval van fraude op zijn afdeling. Hij vraagt Justio een onderzoek in te stellen waarna in overleg met het NFO, dat het technisch onderzoek voor Justio verricht, de strategie wordt bepaald. Het lijkt er op dat de fraude is gepleegd in de periode dat een werknemer met een tijdelijk contract, werkzaam was bij het bedrijf. Omdat de fraude na zijn vertrek blijkbaar niet voortduurde gaat de aandacht in eerste instantie uit naar deze specifieke persoon.

De experts van het NFO geven aan dat mobiele telefoons vaak een schat aan informatie bevatten, zelfs wanneer ze ‘volledig’ zijn gewist. Aan alle personeelsleden van het ICT-bedrijf is een mobiele telefoon ter beschikking gesteld, ook wanneer er sprake is van een tijdelijk contract. De werkgever geeft opdracht de mobiele telefoon van de vermeende fraudeur te onderzoeken.

Met behulp van specialistische apparatuur wordt de belhistorie inzichtelijk gemaakt en worden tekstberichten teruggevonden. Foto’s met bedrijfsgevoelige informatie worden zichtbaar en de conclusie luidt dan ook dat de gebruiker van deze mobiele telefoon betrokken is bij de fraude.

Na aanvullend onderzoek door de rechercheurs van Justio kan aangetoond worden dat de persoon in kwestie verantwoordelijk is voor de fraude.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: