Andere cases van Justio

Stemvergelijkend onderzoek

Een groot levensmiddelenconcern wordt afgeperst door een persoon die per telefoon en digitale audio bestanden bedreigingen uit. Hoewel de stem vervormd is denkt de directeur van het concern te weten wie verantwoordelijk is voor de bedreigingen. Justio wordt gevraagd om in deze zaak onderzoek te verrichten en het sluitende bewijs te leveren.

De beschikbare audiofragmenten worden onderzocht door de deskundigen van het NFO, dat het technisch onderzoek uitvoert voor Justio. Het onderzoek richt zich op het filteren van het stemgeluid waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken als ruisonderdrukking en hoogteverbetering. Het lukt de expert om de stem uit te lichten en de directeur herkent in de stem een voormalige medewerker van het concern.

De rechercheurs van Justio richten het tactisch onderzoek op deze persoon. Uit informatie van mensen uit zijn omgeving blijkt dat de man zich regelmatig negatief uitlaat over zijn vroegere werkgever. Daarnaast heeft hij verschillende keren dreigementen geuit in de richting van het bedrijf. Wanneer hij geconfronteerd wordt met deze informatie en het technisch bewijs geeft hij toe de bestanden te hebben verstuurd en de telefonische bedreigingen te hebben geuit.   

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: