Andere cases van Justio

Vingerafdruk onderzoek

De penningmeester van een tennisvereniging ontdekt dat er, zonder zijn medeweten, veel geld is weggenomen uit een geldkistje. Het geldkistje stond in een kast waar alleen de bestuursleden toegang toe hebben. De overige bestuursleden zeggen van niets te weten en er wordt aangifte gedaan van diefstal. Enige tijd later blijkt er wederom een ruim bedrag uit het kistje te zijn weggenomen waarop de vereniging besluit een beroep te doen op Justio om een onderzoek in te stellen.

Het geldkistje wordt meegenomen en door de deskundigen van het NFO, dat het technisch onderzoek voor Justio verricht, onderzocht op vingerafdrukken. Alle bestuursleden werken vrijwillig mee aan een vingerafdrukonderzoek wanneer blijkt dat er diverse bruikbare afdrukken ín het kistje zitten. Van een aantal daarvan is de penningmeester de donor maar er zijn ook afdrukken aanwezig van een andere persoon. Het onderzoek wordt hierna verlegd naar de overige leden van de vereniging.

Uit tactisch onderzoek door de rechercheurs van Justio komt een verdachte naar voren. De man is werkzaam als barpersoneel en trekt door zijn gedrag de aandacht. Er zijn aanwijzingen dat hij mogelijk iets te maken heeft met de diefstal, waarna hij verzocht wordt mee te werken aan een vingerafdrukonderzoek. Na enige aarzeling geeft de man toe inderdaad verantwoordelijk te zijn voor de diefstal. Voor de volledigheid zijn alsnog vingerafdrukken van hem vergeleken met de in het kistje aangetroffen afdrukken. Dezen bleken te matchen waarop het bestuur van de vereniging besloot stappen tegen de man te ondernemen.

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: