Andere cases van Justio

Drugsonderzoek aan haren

De bedrijfsleider van een autoverkoopbedrijf beschuldigt een medewerker van drugsgebruik. Deze C. zou regelmatig tijdens werktijd onder invloed van drugs of medicijnen verkeren. C. ontkent maar krijgt toch een ontslagbrief. Om te bewijzen dat hij geen drugs gebruikt schakelt C. Justio in om zijn haar te laten analyseren.

Een drugsonderzoek aan haren kan aantonen of zich in het lichaam drugs of andere chemicaliën bevonden. Afvalstoffen verdwijnen na korte tijd uit het lichaam maar blijven nog langere tijd in haren achter. Afhankelijk van de lengte van een haar kan een tijdsindicatie gegeven worden wanneer dit bij benadering het geval is geweest. Hoe langer een haar is, hoe verder terug gerekend kan worden.

De te onderzoeken haren worden volgens de forensische richtlijnen bij C. uitgenomen en onderworpen aan een vakkundige analyse. De expert komt tot de conclusie dat er zich geen drugs, of andere chemicaliën die duiden op drugsgebruik, bevinden in de haren van C.

De ontslagaanvraag wordt afgewezen en de directie van het bedrijf stelt een intern onderzoek in. Hieruit blijkt dat de bedrijfsleider uit persoonlijke motieven handelde om C. in een kwaad daglicht te stellen en te kunnen ontslaan.

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: