Andere cases van Justio

Netwerk monitoring bij een voetbalclub

Justio wordt benaderd door een club uit het betaalde voetbal omdat daar het vermoeden bestaat dat er binnen de organisatie een ‘lek’ zit. Het is gebleken dat informatie die nog niet naar buiten mocht worden gebracht toch al bij de pers bekend was. Een voorbeeld betreft de aankoop van nieuwe spelers waarbij de media op de hoogte was van specifieke details nog voordat er een persconferentie was gegeven.

In overleg met het NFO dat het technische onderzoek doet voor Justio wordt besloten om het IT-netwerk ‘live’ te monitoren en te analyseren op uitgaande informatie. Uit een eerste analyse blijkt dat een medewerker veelvuldig contact heeft met een journalist van een landelijk dagblad.

In eerste instantie is nog geen sprake van lekken van bedrijfsgevoelige informatie maar het veelvuldige contact blijkt niet verklaarbaar vanuit de functie van de medewerker. Om die reden wordt besloten het onderzoek toe te spitsen op deze persoon.

Na een relatief rustige periode breekt de transferperiode breekt aan en het contact tussen de journalist en de medewerker intensiveert. Uit analyse van het emailverkeer wordt nu direct duidelijk dat gedetailleerde bedrijfsgevoelige informatie wordt verstuurd per email.

Gesteund door onze rapportage gaat de directie met de medewerker in gesprek. Uiteindelijk wordt in overleg besloten om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: