Andere cases van Justio

Computermisbruik

De werkgever van dhr. Z. vraagt Justio een onderzoek in te stellen naar het computergebruik van Z. Het vermoeden bestaat dat Z. tijdens werktijd met regelmaat websites bezoekt die in strijd zijn met het binnen het bedrijf geldende protocol.

De rechercheurs van Justio die het tactisch onderzoek verrichten gaan in overleg met de deskundigen van het NFO die het technisch onderzoek uitvoeren en lichten de opdrachtgever in over de strategie.

Er zijn twee opties om mee te beginnen maar omdat het privacybelang een grote rol speelt tijdens onderzoeken, valt één daarvan, het computergedrag van de werknemer ‘live’ monitoren, alsnog af. In overleg met de werkgever wordt ervoor gekozen om een onderzoek in te stellen naar de internethistorie.

Van de werkstations van Z. worden forensische kopieën gemaakt. Daarna volgt een analyse van ingetypte URL’s, cookies, bezochte websites en lokaal opgeslagen bestanden afkomstig van websites. Ondanks dat Z. elke dag zijn complete internethistorie verwijderde is de gewiste historie met EnCase Forensics inzichtelijk te maken waardoor mede aan de hand van de opgestelde tijdslijn aan te tonen is dat Z. tijdens werktijd in ruime mate websites bezocht die in strijd zijn met het geldende protocol.

 

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: