Andere cases van Justio

DNA onderzoek

De heer S. ontvangt sinds een aantal weken enveloppen met beledigende en bedreigende teksten. De teksten zijn opgesteld uit kranten- en tijdschriftberichten. S. heeft geen idee wie ervoor verantwoordelijk is maar wil daar graag achter komen.

Justio wordt benaderd om een onderzoek in te stellen. In overleg met de heer S. wordt er voor gekozen om het eerste onderzoek uit te laten voeren door het NFO, dat het technische onderzoek voor Justio verricht. De enveloppen worden onderworpen aan een uitvoerig en deskundig onderzoek dat zich richt op het vinden van sporen die zijn achtergelaten door de afzender. Op vier enveloppen worden sporen aangetroffen. Het gaat om een wimperhaartje, een gedeeltelijke vingerafdruk en minuscule speeksel deeltjes. Omdat de ervaring leert dat dergelijke brieven met enige regelmaat afkomstig zijn van een familielid wordt S. gevraagd DNA af te staan zodat dit vergeleken kan worden met het aangetroffen DNA.

Het blijkt dat de aangetroffen sporen afkomstig zijn van dezelfde donor en deels overeen komt met het DNA van de heer S. Uit de analyse blijkt tevens dat het gaat om DNA uit de mannelijke familielijn. Nader onderzoek wijst uit dat een kleinzoon van de heer S. de afzender is van de brieven.

Justio is onderdeel van

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Justio is onderdeel van

NFO en Justio werken onder andere voor: